Montse Barderi 

(Sabadell, 1969). Escriptora, periodista i filòsofa, especialista en estudis de gènere. Autora de textos literaris i també de filosofia pràctica. Ha publicat Perdre per guanyar (Ara llibres, 2007), Los arcos del agua (Ediciones B, 2013) , Marta, mira'm... (Ediciones Cumbres, 2015), El amor no duele (Urano, 2017), aquest darrer traduït a l'italià, romanès i portuguès; Cami d'anada i tornada (Columna, 2017) juntament amb Emma Vilarasau, publicat també en castellà amb el títol de Caminos para un reencuentro (Huso Editorial, 2017). Al mes de juny de 2018 ha publicat per a l'Editorial Columna el llibre de relats il.lustrat, Dones úniques. Dones d'aquí que no podràs oblidar. I ha participat en el llibre de Carolina Torres, Cómo curarse de una enfermedad incurable (Urano, 2018). Col·labora als mitjans amb articles d'opinió, entrevistes i crítica cultural. Ha estat membre de la junta Filosofia i Gènere de l'UB, subdirectora del X Simposium Internacional de Filòsofes IAPH amb Fina Birulés. Ha estat finalista del premi Ramon Lllul de les lletres catalanes l'any 2007. És patrona fundadora de la Fundació Maria-Mercè Marçal. Una de les seves obres, Los arcos del agua, ha format part del projecte guanyador eTwinning 2015 en l'àmbit Europeu de Ciutats Educadores.


(Sabadell, 1969). Es escritora, periodista y filósofa. Especialista en estudios de género. Autora tanto de textos literarios como también de filosofía práctica.  Ha publicado los siguientes libros: Perder para ganar (Grijalbo, 2007); Los arcos del agua (Ediciones B); Marta, mira'm, t'he de dir tantes coses...(Cumbres, 2015); El amor no duele (Urano, 2017). Este último traducido al italiano, portugués y romanés y Caminos para un reencuentro (Ediciones Huso, 2017) con Emma Vilarasau, escrito también en Catalán con el título de Camí d'anada i tornada. En junio de 2018, ha publicado un libro de relatos ilustrado Dones úniques sobre mujeres catalanas inolvidables (Columna, 2018) y ha participado en el libro de Carolina Torres, Cómo curarse de una enfermedad incurable (Urano, 2018).  Es especialista en comunicación y colabora asiduamente en medios de comunicación, especialmente con artículos de opinión, entrevistas y crítica cultural. Ha formado parte de la junta Filosofía y Género de la UB y fué subdirectora del X Simposio Internacional de Filósofas IAPH con Fina Birulés. Es patrona fundadora de la Fundación Maria-Mercè Marçal. Finalista del Premio Ramon Llull de las Letras catalanas el año 2007. Una de sus obras, Los arcos del agua, formó parte del proyecto ganador Etwining 2015, en el Ámbito Europeo de Ciudades Educadoras.


A través de la Institució de les Lletres Catalanes, s'ofreixen lectures comentades de la meva obra i entrevistes tant escoles de primària (Cicle Mitjà i Superior dels 8 als 12 anys), com a escoles de secundària (dels 12 als 16 anys) com a Escoles d'adults i biblioteques.

CONTACTE

Fotos

Galeria de records i activitats. Algunes fotografies tenen el copyright de Glo Ribas

Galeria de recuerdos y actividades. Algunes fotografies tenen el copyright de Glo Ribas.