Per aquest Sant Jordi no us oblideu del primer llibre de narracions il·lustrat de dones catalanes

2019-04-11

Es tracta de narracions curtes escrites per Montse Barderi que relaten la vida de 86 dones destacades, profusament il·lustrat per Violeta Crespo

El podeu trobar a totes les llibreries, Dones úniques, històries de dones d'aquí que no podràs oblidar.  Podeu trobar aquí el link del llibre. 

Tal i com ha comentat la seva autora, Montse Barderi "tenim moltes històries il·lustrades de la Frida i la Curie però ja tocava que la nostra canalla tingués una història per anar a dormir amb la Muriel Casals o la Juliana Morell". Sobre qui són aquestes dones, l'autora ha comentat "hi ha la teva i la que no t'esperes. A la pregunta de si hi ha la Víctor Català, la Rodoreda o la Mary Santpere, la resposta és si, si, si però també hi són les que no t'imagines com Elena Maseras o Raimonda Matavacas".

El llibre de 450 pàgines, tot i la seva grandària "no pot ni pretén recollir la riquesa, varietat, extensió i qualitat de l'aportació femenina del nostre país, però és un recull, un resum, un símbol de la potència de les nostres dones"

Dones úniques està protagonitzat per dones d'aquí, dones catalanes d'una forma oberta i plural o simplement perquè tenen una relació important amb aquest territori. Dones d'àmbits diferents (arts, ciència, lletres, esports, activisme...) i de totes les èpoques i condicions, també del present.

Una de les característiques d'aquest llibre és que cada història acaba amb una conclusió moral, però aquest format tradicional que vol inculcar un valor al/la lector/a en aquest cas l'acosten als drets humans, als feminismes, a valors com la llibertat i el coratge o a la defensa de la llengua.