Entre dones úniques

2019-03-25

Aprofitant la nostra profitosa estada a Faber, on vam tenir tota la pau i disponibilitat del temps per a avançar molt en els nostres projectes, vam quedar la tarda del 21 de març per a fer una presentació a Can Trona de la Vall d'En Bas. Una activitat que ens feia molta il.lusió ja que, d'alguna manera, tornàvem - o si menys no, donàvem les gràcies - al territori que tan bé ens havia acollit.

L'acte va ser el resultat del treball de moltes dones: en primer lloc Laura Canalias, directora de Can Trona, centre de cultura i natura de la Vall d'en Bas. Que ben amablement ens va obrir les portes d'aquest equipament que ens va enlluernar per l'ublicació, funcionalitat i bellesa arquitectònica.

També vam comptar amb la llibreria Drac d'Olot, una llibreria referencial i ben viva culturalment que va participar activament en aquest acte portant llibres i facilitant tota l'organització.

L'acte el va presentar Catalina Sellas Güell, de l'associació dones Alba de la Garrotxa. Que com a mestra jubilada va saber extreure totes els coneixements històrics, pedagògics, de valors i feminisme que acull el llibre Dones Úniques, citant les històries que per a ella havien tingut un pes i un record més entranyable com Muriel Casals o Montserrat Carulla.

Dones Úniques és un recull il.lustrat de dones catalanes de tots els temps i de tots els àmbits  i vaig tenir el plaer d'explicar anècdotes i vivències entorn a aquest llibre en un ambient molt càlid i receptiu.

Com que tenia la sort de venir acompanyada des de Faber per Natasha Tanna, professora de Cambridge,  li vaig demanar que ens expliqués els seus estudis i projectes. Una professora de Cambridge que parla tan bé el català i que estudia la literatura catalana a través de figures com Maria-Mercè Marçal, era tenir una dona única ben a prop i no la podíem desaprofitar!

En definitiva, un acte d'una gran proximitat humana, del qual totes vam sortir amb un gran somriure i la sensació d'haver estat entre amics i amigues.