Dialogant amb aforismes 1

2019-04-20

He trobat un llibre que es diu 99 per cent feliç, i és de filosofia. L'autor agafa aforismes de filòsofs i dialoga amb grans frases d'ells...  crec que l'interessant d'això és que cadascú, de manera personal, hi dialogui, és a dir, rebutgi, afegeixi aspectes - o en tregui -  o doni la raó a l'aforisme. Aforisme no vol dir veritat i sobretot no vol dir mai veritat única. 

Aquestes són les meves respostes. Aviam si en puc fer una cada dia... o no. 


Sí, només som temps. Del 0 als 80 anys són 30 mil dies. A mi me'n queden 10.000. 

Cada cosa que comprem no la comprem amb diners sinó amb el temps que triguem a guanyar cada euro.  És molt més important tenir temps que diners, perquè el temps no s'acumula, no hi ha cap banc on posis temps i et regalin dies. Tens, com a molt, el temps de la teva esperança de vida. 

I no només el temps que dones a alguna cosa és el que val la cosa en sí, sinó que com facis servir el teu temps d'avui, crearàs el teu temps de demà.  És a dir, si avui decideixes no fumar, el teu temps de demà, podria ser un temps de major qualitat.  Per tant, el bé més preuat és el nostre temps tant en un sentit present com de continuo present. No ens hem d'oblidar ni de ser avui, ni de cultivar avui el jo que puguem ser.